• NL
 • EN
 • Novellas Healthcare

  Hét plan om de snelste recruiter in de sector te worden

  Met dit plan wordt Novellas Healthcare de beste en snelste recruiter in de life science sector.

  Novellas Healthcare, strategische recruitmentpartner in de healthcare en life science sector, heeft een duidelijke doelstelling voor ogen: de snelste en kwalitatiefste recruiter in de sector worden. HRlinkIT maakte een haalbaar stappenplan met twee grote pijlers: de candidate experience verhogen en manueel werk automatiseren.

  Doelstelling: Sneller, geautomatiseerd en een betere experience
  Doelstelling: Sneller, geautomatiseerd en een betere experience

  Na een succesvol jaar met meer dan 30% groei, botst Novellas Healthcare tegen haar grenzen. “Groeien is één zaak, maar deze groei aanhouden is een ander verhaal”, vangt CEO Tom Torfs aan. “Onze recruiters moeten vandaag nog heel manueel werken waardoor ze de toenemende vraag onmogelijk kunnen bijhouden.” Ook sluit de verschillende software die Novellas Healthcare gebruikt, niet aan bij hun recruitmentproces. Ze zochten naar manieren om alles veel digitaler en efficiënter te laten verlopen.

   

  Een tweede belangrijke uitdaging van de Belgische HR-dienstverlener is de candidate experience. “We zijn nogal old-school in onze benadering van kandidaten”, getuigt Tom Torfs. “We schieten pas in actie wanneer er een vacature binnenkomt en zoeken nog manueel naar kandidaten via LinkedIn en de interne database. Dat is heel tijdrovend werk. We willen in de toekomst naar een meer proactieve aanpak: continu en automatisch kandidaten benaderen via scraping en social media. Onze technologie moet onze mensen ondersteunen in hun carrières.” 

  Resultaat: een slim én haalbaar plan
  Resultaat: een slim én haalbaar plan

  Novellas Healthcare schakelde HRlinkIT in om een toekomstgericht plan uit te werken waarmee ze maximaal hun mogelijkheden benutten. Er werden vier workshops georganiseerd waarin de strategie, het huidige proces en de technologie bekeken werden.

  “De inzichten die we daarin verworven, zijn van enorme waarde”, vertelt Leen Van Herzele, finance manager. “We hebben nu een plan waar we allemaal achter staan, dat slim in elkaar zit en waarmee we ons ook echt kunnen onderscheiden van de markt.”

  Ons werk

  Tijd om aan de slag te gaan.
  Tijd om aan de slag te gaan.
  Contacteer ons